Perheystävällisyys työelämässä

Muistatko,kun olit lapsi ja vanhempiesi työpaikalla oli vuosittain yrityksen perheillejokin kiva yhteinen tapahtuma? Oli Hippo-hiihtoa, jos jonkinmoistaulkoiluretkeä makkaranpaistoineen ja reippailuineen tai yrityksen omissatiloissa toteutettavat joulupuurotilaisuus, ehkä pomppulinna ja taikuri… Minnenämä ovat kadonneet?

Entistäharvempi yritys järjestää enää työntekijöidensä perheille mahdollisuutta kokeaosallisuutta yritykseen ja tutustua vanhempiensa työelämään. Tämä vieraannuttaalapsia työelämästä ja rakentaa turhia aitoja työelämän ja kodin välille.

Elinkeinoelämän keskusliitto on herännyt kansalliseen tarpeeseen perheiden jatyön yhdistämiseksi. On jo todettu, että syntyvyys on romahtanut 1800-luvunnälkävuosien tasolle ja tähän etsitään syitä usein työn ja perheenyhteensovittamisen haasteista. EK on todennut, että tämän yhtälön ratkaisutlähtevät asenteista.

Tarvitaan enemmän perhemyönteistä puhetta, perhemyönteisiä asenteita ja ennen kaikkea perhemyönteisiä konkreettisia tekoja. työ + perhe -kampanja on EK:n kampanja, joka haastaa yrityksiä ja muita työnantajia etsimään ja nostamaan esiin työn ja perheen yhteensovittamista tukevia ratkaisuja, jokaisen työpaikan omista lähtökohdista käsin. (Lähde: https://ek.fi/mita-teemme/tyoelama/tyo-perhe/)

Miksi perheiden ja työn yhdistäminen on tärkeää?

Lapsi oppii asioita näkemällä ja kokemalla sekä matkimallaaikuisten toimintaa. Usein vanhemmat ovat kotona väsyneitä töiden jälkeen eikäheitä välttämättä kiinnosta puhua töistä tai he puhuvat töistä jopanegatiiviseen sävyyn. Lapsi saa harvoin positiivista kokemusta työelämästä jasillä on väistämättä pitkäkantoisia vaikutuksia. Näin ei ole pakko olla.

Toisaalta lapsettomat työntekijät kokevat usein, että työelämä on kuormittavaa ja lapsen hankkimista lykätään, koska töissä halutaan pärjätä ja edetä uralla. Lapsiperhearjen ja työelämän yhdistämistä pidetään vaikeana asiana, eivätkä perheasiat tunnu kuuluvan työarkeen millään tavalla. Lapsiperheen arki näyttäytyy työelämässä lähinnä silloin, kun joku joutuu jäämään kotiin lapsen sairastaessa. Lapsista ei näy positiivisia puolia työelämässä.  Näinkään ei ole pakko olla.

Lapset ovat tulevaisuuden työntekijöitä, joidentyöelämämyönteisyys on yrityselämälle tärkeä asia. Myös syntyvyydenylläpitäminen on keskeisiä asioita työvoiman saatavuuden takaamisessa.Puhumattakaan siitä, miten tärkeä asia lapset ovat perheiden onnellisuudelle jaelämän merkityksellisyydelle.

Miten saataisiin sekä lapsille positiivisiakokemuksia työelämästä että lapsettomille työntekijöille positiivisiakokemuksia siitä, että lapset ovat yrityksessä arvostettuja ja lapsienhankkimiseen kannustetaan?

Tuodaan Perhepäivät takaisin!

Me PuskaPromotionilla emme yksin pysty ratkaisemaan tätämittavaa ongelmaa yksin, mutta voimme tarjota siihen yhden osan ratkaisua 😊

Olemme kehittäneet oman Perhepäivä-konseptin yritysten käyttöön. Me PuskaPromotionissa uskomme, että yritysten Perhepäivät parantavat työntekijöiden sitoutuneisuutta yritykseen, lisäävät kiinnostusta yritykseen työpaikkana ja rakentavat positiivista työnantajakuvaa lapsille pienestä pitäen. Perhepäivät mahdollistavat myös lapsettomille työntekijöille osallisuuden kokemuksia lasten kanssa ja luovat positiivista mielikuvaa lasten arvostuksesta yrityksessä. Tästä syystä tuomme Perhepäivät takaisin!

PuskaPromotioninPerhepäivä on kaikille yrityksen työntekijöille ja heidän perheenjäsenilleenyhteinen kiva tapahtuma, jossa perheet pääsevät yhdessä paitsi tutustumaanvanhempien työpaikkaan myös osallistumaan hauskoihin aktiviteetteihin yrityksentiloissa (tai ulkona, mikäli niin haluatte!). Perhepäivä toteutetaan ainaasiakkaan tarpeiden mukaisesti ja näköisesti, huomioiden budjetti, kohderyhmäja toiveet. Meiltä löytyy sopivia aktiviteetteja vauvoista teineihin, osaaktiviteeteista tehdään läheisessä yhteistyössä yrityksen kanssa, jolloin myösyrityksen työntekijät pääsevät osaksi tapahtumaa ja toteutus on varmastiyrityksen arvojen näköinen 😊Konsepti on asiakkaalle helppo ja joustava, tarjoamme useita valmiitavaihtoehtoja, joista valita ja tarvittaessa ideoimme kokonaan uusiaaktiviteetteja juuri teidän tarpeisiinne soveltuen.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja jutellaan lisää 😊Tästä saa mieluusti vinkata myös tutuille!

Voit tutustua Puskan Perhepäiviin täältä.