Isoisänsillan avajaiset - Kaupunkilaisten kyläjuhla

Isoisänsillan avajaisissa 1.6.2016 riitti väkeä ja kyläjuhlatunnelmaa. PuskaPromotion vastasi huippusuosion saaneen Rakennusviraston tapahtuman koordinoinnista. Nyt on tilaisuus kurkata tapahtumantuottamisen arkeen ja Isoisänsillan avajaisten toteutukseen! Lue tästä puheenjohtajamme Doris Tuohimaan päivästä avajaisten tohinassa

Isoisänsillan avajaisissa 1.6.2016 riitti väkeä ja kyläjuhlatunnelmaa. PuskaPromotion vastasi huippusuosion saaneen Rakennusviraston tapahtuman koordinoinnista. Nyt on tilaisuus kurkata tapahtumantuottamisen arkeen ja Isoisänsillan avajaisten toteutukseen! Lue tästä puheenjohtajamme Doris Tuohimaan päivästä avajaisten tohinassa:

Aurinko paistaa taivaan täydeltä ja miellyttävä tuulenvire viilentää ilmaa siedettäväksi Kalasatamassa kesäkuun ensimmäisenä keskiviikkona – on Isoisänsillan avajaispäivä ja järjestelyt ovat täydessä vauhdissa, jotta kolmelta ollaan valmiita vastaanottamaan vierailijat Helsingin uusimman maamerkin käyttöönvihkimistilaisuudessa. Saavun paikalle oman kahdeksankuisen vauvani Taikan ja puskalaisen Hillan kanssa (puskalainen=PuskaPromotionin jäsen). Hän on luvannut toimia vauvavahtina tapahtuman ajan, jotta voin keskittyä täysillä koordinointiin. Juhlatunnelma kutkuttelee jo vatsanpohjalla ja odotan alkavaa päivää innolla!

Ensimmäisenä tapaan Helsingin rakennusviraston Royn ja Danielin ja käymme läpi päivän aikataulua ja missä vaiheessa järjestelyt ovat. Siirryn seuraavaksi tekniikan poikien puheille ja kertaamme myös aikataulun ja sovimme järjestelyistä, testaamme äänenvoimakkuutta ja päätämme, että lavaa ei kateta, koska on kaunis ilma eikä sadetta ole odotettavissa. Lähden tutustumaan alueeseen laajemmin ja astun ensi kertaa Isoisänsillalle, joka on saanut nimensä Mustikkamaalla sijaitsevan Isoisänniemen mukaan.

Mustikkamaan puolelle ovat pystyttämässä omaa osastoaan SRV Redin tiimi ja Korkeasaaren eläintarhan porukka, iloisia eläinasuisia tyyppejä vilisee suorastaan joka paikassa, karnevaalitunnelmaa on jo aistittavissa! Tervehdin kaikkia ja totean, että järjestelyt etenevät erinomaisesti, hieno päivä luvassa. Kaikkialla vallitsee odottava tunnelma ja odotamme innolla kuinka paljon vieraita sillan avajaiset keräävät.

Palaan takaisin Kalasataman puolelle, matkalla ihastelen ylvästä joutsenpariskuntaa, joka uiskentelee rauhaisasti vedessä. Palmian catering-tiimi on saapunut paikalle ja näytän heille alueen vesipisteen ja he alkavat hommiin ollakseen pian valmiina tarjoilemaan sadoille ihmisille kahvia, mehua ja keksejä. Juttelen ohikulkevien ihmisten kanssa, kerron päivän ohjelmasta ja kehotan saapumaan paikalle klo 15 nauhan leikkuuseen. Sillalla on kaiken aikaa jatkuva ohikulkuliikenne – paikalliset asukkaat ovat selvästi jo ottaneet sillan omakseen.

Esivalmistelut sujuvat muutamia yllätysmomentteja lukuun ottamatta mainiosti ja olemme minuutilleen kolmelta valmiita aloitukseen. Paikalla on valtavasti väkeä! Juontaja Tytti Junna nousee lavalle ja kutsuu ensimmäiset puhujat seurakseen: Yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja Terhi Koulumies, Rakennusviraston osastopäällikkö Silja Hyvärinen ja SRV:n Sami Ranta kertovat projektin edistymisestä ja esittävät kiitoksiaan kaikille asianomaisille. Pidetään myös hiljainen hetki työmaalla menehtyneen työmiehen muistoksi.

Nyt on aika vihkiä silta käyttöön! Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki yhdessä muiden kanssa leikkaa nauhan Storyville Brassbändin soittaessa fanfaarin. Seison lavan reunalla, jotta varmasti näen Annin merkin, että on aika aloittaa soittaminen. Heilutan suurella punaisella kesähatullani merkin bändille, joka puhaltaa torviin juuri oikeaan aikaan. Kameroiden salamat räpsyvät ja silta on nyt käyttöönotettu! Ensimmäisenä sillan lähtevät ylittämään partiolaiset ja paikallinen päiväkotiryhmä muiden seuratessa heti perässä.

Päivään mahtuu monenlaista ohjelmaa: useita haastatteluja lavalla, Storyville Brassbänd esiintyy kaksi kertaa, Kalasataman oma ämcee MC KOO räppää, Mustikkamaan kesäteatterin kuoro laulaa ja haastateltavaksi saadaan myös Isoisänniemen nimen taustalla olevan suvun edustaja, joka kertoo tarinan alueen mielenkiintoisesta historiasta. Mustikkamaalla on hevosajelua, kasvomaalausta, arvontoja, lasten työpajoja ja harmonikkataiteilija Veikko Muikku soittaa kävijöille iloista musiikkia. Alueella on myös Fiksu Kalasatama -hankkeen, Setlementtiasuntojen ja elämyspuisto Korkeen osastot, joissa on erilaista aktiviteettia. Korkeen alueella saa kokeilla puhallusputkella ampumista ja Fiksu Kalasatama järjestää opastetun kiertokävelyn alueella. Alueen ravintolat Palmian catering ja Chez Sebastien -autokioski tarjoilevat vierailijoille herkullista purtavaa. Väkeä riittää. Koko ajan saapuu uutta porukkaa tutustumaan uuteen siltaan ja tapahtuman tarjontaan.

Puoli seitsemän aikaan lavalla pidetään vielä viimeinen puheenvuoro. On aika kiittää kaikkia järjestäjiä ja osallistujia hienosti onnistuneesta päivästä. Päivän aikana tapahtumassa on vieraillut yli 5000 henkeä ja kaikki ovat syystäkin tyytyväisiä. Miten hieno päivä! On aika alkaa purkamaan telttoja, lavaa ja muuta tapahtuma-alueen rekvisiittaa. Hyvästelen kaikki kiittäen ja kumartaen ja lähden kotia kohti hikisenä ja väsyneenä, mutta myös tyytyväisenä ja onnellisena. Tätä haluan tehdä, tästä syystä olen oman yrityksen perustanut. On ilo saada olla avuksi ja toteuttaa onnistuneita tapahtumia. Tästä on hyvä jatkaa!

Kiitos vielä kaikille tapahtuman järjestämiseen osallistuneille tahoille ja tapahtuman kävijöille!

Kirjoittaja Doris Tuohimaa on PuskaPromotionin hallituksen puheenjohtaja, joka vastasi Isoisänsillan avajaisten koordinoinnista tapahtumapäivänä. Doris on tapahtumatuottamisen ammattilainen. Hän on mm. Boost Your Business -tapahtuman idean äiti ja koordinoinut näiden tapahtumien lisäksi esimerkiksi ThinkIT- ja Crwdpuisto-tapahtumia. Hän nauttii vauhdista ja vaarallisista tilanteista, joita tapahtumia järjestäessä kyllä riittää.

PuskaPromotion toteuttaa suurien yleisötapahtumien lisäksi mm. asiakas- ja henkilöstötilaisuuksia. Lue lisää tapahtumapalveluistamme ja ota yhteyttä!

Kuvat: 1. kuva: Daniel Levi, SomeWorks. Muut isot kuvat: Daniel Helander