Yhteisöllinen tapahtumatuotanto Jätkäsaaressa

Yhteisöllinen kaupunginosajuhla Hyvän Tuulen fest oli jymymenestys

 

Hyvän Tuulen fest sai alkunsa keväällä 2020. Helsingin kaupunki tilasi yhteisöllisenä tuotantona Jätkäsaaren Hyväntoivonpuiston avajaiset. Prosessin juuri alettua iski pandemia. Keväälle 2020 aiottutapahtuma siirrettiin syksyyn. Sitten syksyyn -21. Ja taas siirrettiin. Tiimi ei antanut periksi ja -22 syyskuussa tapahtuma toteutui! Yhteisöllinen tsemppitodellakin kantoi vuosia.

 

Kelataan takaisin alkuun päin. Meiltä siis tilattiin yhteisöllinen tuotanto. Tämä tarkoitti, että paikallisten olisi itse tehtävä tapahtuma ja meidän roolimme olisi vain koota ja varustaa paikallinen tiimi, johtaa, opastaaja katsoa kaiken menevän tapahtumalainsäädännön mukaan ja budjetissa pysyen. Pian tiimi alkoikin muodostua. Mukaan liittyi Jätkäsaaren koulun vanhempainyhdistys ja idea laajeni myös puiston ulkopuolelle. Syntyi ydintiimi, jossa oli hienoa osaamista mm. markkinointi- ja grafiikkapuolelta, somettamisesta, nettisivuista, sponsori- ja kumppanihankinnasta, musiikista, tiiminjohtamisesta, kirpparin järjestämisestä… Tiimillä oli iso sydän ja ideoita oman kaupunginosan juhlaan, he synnyttivät myös tapahtumalle nimen!

 

Ostopalveluina hankittiin lava, tekniikka, turvallisuus ja ensiapu. Kaikki muu tuli tiimiltä ja muilta paikallisilta. Me hoidimme ilmoitukset sekä fasilitoimme ja ohjasimme tiimiä käytännön kysymyksissä. Helsingin kaupungin päädyssä oltiin tapahtuman sinnikkäästä jatkumisesta halkipandemiapettymysten innoissaan ja sitoutuneesti mukana. Siitä, miten tapahtuma meni ja koettiin, voit lukea vaikka täältä: https://www.ruoholahdensanomat.fi/jatkasaaren-ensimmainen-fest-oli-jymymenestys/

 

Tätä referenssiä kirjoitettaessa Hyvän Tuulen fest 2023 onjo tekeillä. Jätkäsaari-seura oli tiiviisti mukana tekemässä ja rahoittamassafestiä ja he jatkavat tapahtuman kanssa. Yhteisöllisyyden tekemisen yksikuntotesti onkin, miten hyvin tapahtuma juurtuu ja jatkuu kohti tulevaisuutta.Voimme sanoa, että se juurtui vahvasti! Ja meidän iloksemme, Jätkäsaariseura kutsui meidät mukaan fasilitoimaan ja kouluttamaan myös vuoden 2023 festiä!

No items found.