Luustoliiton fasilitointiprosessi

Kunnianhimoisiin tavoitteisiin fasilitoinnin keinoin!

Toteutimme Luustoliitolle fasilitointiprosessin, joka sijoittui vuosien 2021 – 2022 ajalle.

Prosessi toteutettiin hyvin joustavasti ja tiimin aikataulujen mukaan. Osa tapaamisista pidettiin tiimin omalla toimistolla kasvokkain ja osa zoomin kautta etänä. Osa oli myös hybriditapaamisia, joissa osa osallistujista oli koolla paikan päällä ja osa zoomin kautta. Virtuaalisten työkalujen avulla myös etä- ja hybriditapaamiset olivat työntäyteisiä ja tuloksellisia.

Koska fasilitointi aina avaa edetessään uudenlaisianäköaloja ja oivalluksia, myös tapaamisten aikataulua ja kohdentamista saatetaan matkan varrella muuttaa vastaamaan uusia näköaloja paremmin. Näin tehtiin myös Luustoliiton kanssa. Osa kolmen tunnin tapaamisista purettiin lyhemmiksi välitsekkauksiksi, mikä tehosti tiimin välityöskentelyä. Välillä otettiin pidempi tauko tapaamisten väliin tiimin omaa työstämistä varten. Kaikessa oleellista oli, että tiimi pystyy työstämään omia tavoitteitaan mahdollisimmanhyödyllisesti ja tasapainoisesti.

Luustoliiton fasilitoinnin tavoitteet olivat erittäin kunnianhimoiset; tiimi halusi kehittää vanhoja ja luoda uusia työkaluja useampia kuin yhden. Mutta tiiviillä työllä kaikki tulokset lopulta saavutettiin!

”PuskaPromotionin Sirkku toimi Luustoliiton tavoitteellisen kurssitoiminnan kehittämisen fasilitaattorina. Yhteistyö oli mutkatonta ja helppoa. Sirkku oli motivoiva ja kannustava, hän varmisti sen, että fasilitoinnin tavoitteisiin päästiin varmasti. Hänen tuellaan saimme fasilitointiprosessin tuotokset oikeasti käyttöön. Työskentely tapahtui pilke silmäkulmassa ja fasilitaattori löysi juuri meille sopivat ja tulokselliset tavat työskennellä. Voimme lämpimästi suositella PuskaPromotionia palveluiden kehittämisen fasilitaattoriksi.” Suomen Luustoliitto ry., Pauliina ja Jenny
Suomen Luustoliitto ry