Landscape Architecture Day 2022 Boldness & Beauty - Maisema-arkkitehtien iso kansainvälinen kongressi sekä striimituotanto ja virtuaalinen alusta

Suomalaisten viheralan ammattilaisten Maisema-arkkitehtuuripäivä muutettiin kansainväliseksi kongressiksi. Suomeen kokoontui 500 osallistujaa ja striimin äärelle runsaasti lisää. Laadukkaan seminaarin ohella oli mm. huikea iltagaala ja ekskursioita. Tuotimme tapahtuman yhteisöllisesti Suomen Maisema-arkkitehtiliiton ja lukuisten sidosryhmien kanssa; koordinoimissamme työryhmissä oli kymmeniä henkilöitä. Vastasimme myös kumppanimyynnistä ja budjetoinnista sekä koko striimitoteutuksesta ja virtuaalialustan koordinoinnista.

Mikä on Landsacape Architecture Day?

Landscape Architecture Day 2022 Boldness & Beauty -congress keräsi eurooppalaiset viheralan ammattilaiset yhteen Helsingissä syksyllä 2022. Vastasimme ison kokonaisuuden tuotannosta tehden tiivistä yhteistyötä Maisema-arkkitehtiliiton ja sen hallituksen kanssa. Tapahtuman kansainvälinen taustaorganisaatio oli IFLA (International Federation of Landscape Architects) Europe, joka on järjestänyt tapahtuman eri puolilla Eurooppaa vuosittain 2017 alkaen. Tapahtuman virallinen kieli oli englanti.

Tapahtuma toteutui isona seminaarina Aalto yliopiston tiloissa sekä oheistapahtumina. Seminaarissa oli lavalla keynote-puhujia ja muita puhujia yhteensä 26 eri henkilöä, mm. elokuvatähti Kati Outinen, sekä europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Seminaarissa haettiin Viherympäristöliiton kultainen ja hopeinen ansiomerkki. Yksi kansainvälinen pääpuhuja joutui, henkilökohtaisesta tilanteestaan johtuen, muuttamaan puheenvuoronsa virtuaaliseksi ja hoidimme asian sujuvasti ja ystävällisesti hänen kanssaan.

Virtuaalinen alusta ja koko striimin hoitaminen

Tapahtuma toteutui myös Howspace-alustalla. Koordinoimme sen sisällöt ja perehdytimme kumppanit, jotka loivat alustalle omat virtuaaliset osastonsa.  Tiimimme vastasi myös seminaarin striimitoteutuksesta kaikkineen.

Ekskursio kansainvälisille vieraille

Maisema-arkkitehtiliitto vei IFLA Europen delegaation tutustumaan pääkaupunkiseudun merkittäviin maisema-arkkitehtonisiin kohteisiin, mm. Ombraan, Ankkapuistoon ja Kuusijärven alueeseen. Kuusijärvellä myös saunottiin, uitiin ja ruokailtiin. Hoidimme kaikki käytännön ennakkojärjestelyt ja varustimme Maisema-arkkitehtiliiton edustajat isännöimään ja emännöimään ekskursion.

Ihana Iltagaala

Yhtenä esimerkkinä oheistapahtumista oli huikea iltagaala, jonka toteutimme Ravintola Töölössä. Gaala plaseerattiin ja illan aikana nautittiin pöytiin tarjoiltu kolmen ruokalajin menu. Ohjelmana oli virallisia mutta rentoja puheita, hieman palkitsemista sekä upea bilebändi sekä Puskan oma DJ Anton, joka  johdatti tanssimaan yöhön asti. Tuottajamme vastasi kokonaisuudesta paikan päällä yhdessä alan opiskelijatiimin ja Ravintola Töölön rautaisen henkilökunnan kanssa.

Sponsorikumppanuuksien myyntivastuu

Hoidimme kongressin sponsorikumppanuuksien myynnin ja tapahtuman kokonaisbudjetoinnin sekä alihankinnan. Sponsorihankinta palveli myös Maisema-arkkitehtiliiton tulevaisuuden kumppanuuksia, koska paketteihin liitettiin näkyvyyttä myös liiton muussa toiminnassa ja sitoutettiin kumppaneita mukaan myös kongressien välivuosina.

Yhteisöllinen tuotanto ja paljon sidosryhmiä

Keskeinen osa kokonaisuuden onnistumisessa oli yhteisöllinen työskentely alan Aalto yliopiston opiskelijoiden kanssa, jotka toteuttivat erilaisia osa-alueita. Sidosryhmiä olivat Maisema-arkkitehtiliito, sen hallituksen ja alan opiskelijoiden lisäksi IFLA Europe, VYL, muut vapaaehtoiset yhdistyksen jäsenet, palkalliset työntekijät, Aalto yliopiston edustajat, ja kaikki alihankkijat. Me sparrasimme, johdimme, sovimme työvuorot ja tuimme h-hetkellä toteuttamisessa kaikkia viiteryhmiä. Verkostossa oli kymmeniä henkilöitä ja me hoidimme koordinoinnin.

Osa palavereista ja käytännön työstä tehtiin suomeksi ja osa englanniksi. Kongressin idea, koko ja konsepti eli ja kasvoi koko esituotannon ajan. Olimme innolla tekemässä isoa tapahtumaa ja yhteisöllinen tapamme toimia mahdollisti osaltaan uudenlaiset ideat ja niiden käyttöön ottamisen!

Yhteistyö jatkuu!

Tapahtuma onnistui erinomaisesti ja saimme heti sen jälkeen asiakkaalta lisätoimeksiannon: laadimme seuraavaksi manuaalin, kuinka tällainen tapahtuma tuotetaan ja toteutetaan jatkossa. Kiitos Maisema-arkkitehtiliitolle luottamuksesta ja tästä valtavasta ja huikeasta tapahtumasta, jonka saimme tehdä yhdessä kanssanne!

Valokuvat tapahtumasta: Ilona Raudaskoski, Ilona Leonilla Photography 2022.

No items found.