Helsingin kaupungin hiihtoloman avajaiset kutsuivat yhteisön ottamaan haltuun Malmin entisen lentokentän uuden virkistysalueen.

Miten muuttaa entinen lentokenttäalue, joka on täynnä lunta, koko perheen hiihtolomatapahtumaksi? Ja vielä kahden viikon varoitusajalla? Lue alta, miten toteutimme Helsingin kaupungin Malmin hiihtoloman avajaiset yhdessä lentokentän oman väen kanssa:

Nopea tuotanto ja uusi toimintaympäristö Malmin entisellä lentokentällä

Keväällä 2022 oli koronasulku. Helsingin kaupunki toivoi kuitenkin, että olisi mahdollista järjestää malmilaisille perheille kiva hiihtoloman aloitustapahtuma ja pyysi Puskalta alustavan tarjouksen Malmin entiselle lentokentälle avautuvalle virkistysalueelle järjestettävästä perhetapahtumasta. Haastetta tuotti, että vasta kaksi viikkoa ennen h-hetkeä saatiin lopullinen varmuus tapahtuman toteutumisesta. Tuotanto oli siis supernopea!

Malmin lentokenttä oli vasta avautunut yleiseen tapahtumakäyttöön ja lentokentän oman henkilöstön kanssa keskusteltiinkin mm. turvallisuus-, liikenne- ja parkkijärjestelyistä. Erityishuomiota vaati myös valtaisa lumimäärä, joka kentän alueelle oli ehtinyt kertyä ja joka piti raivata pois, jotta yleisölle saatiin riittävä tila tapahtumassa. Nopea aikataulu vaati nopeita refleksejä, hyviä verkostoja ja rautaisia lankojen käsissäpitotaitoja. Yhteistyö kentän oman väen kanssa oli avainasemassa.

Sirkun oma kommentti:

”Malmin lentokentän oma väki osallistui aktiivisesti suunnitteluun ja neuvoi. Koska kentän alue oli juuri avautunut uuteen käyttöönsä virkistysalueena, mm. parkkijärjestelyt luotiin lennossa tapahtuman lähestyessä. Malmilaiset olivat todella ystävällisiä ja yhteistyö oli mahtavaa.”

Alueelle haluttiin rakentaa yhteisöllinen, osallistava ja mukava matalan kynnyksen perhetapahtuma, jollaista alueella ei vielä aiemmin ollut koskaan järjestetty.

Yhteisölliset avajaiset

Yhteisöllinen tapahtumatuotanto rakentuu paikallisten tekijöiden varaan. Tätä varten kävimme esittelemässä mahdollisuutta tulla mukaan tapahtumaan paikallisille aktiiveille. Mukaan lähtivätkin VPK, tulevan kesän Eldis-palokuntaleirin nuoriso ja Helsingin Kaupunginteatterin alueellinen, kolmivuotinen

Pääroolissa Malmi -teatterihanke. Muuna ohjelmana oli mm. ponitalutusta ja monipuolista esittävää ohjelmaa terminaalirakennuksen takana olevalla alueella. Terminaalirakennuksen ravintola avasi ovensa, tarjosi lounasta ja paistoi ulkona makkaraa.

Tapahtumaan ei mahtunut erikseen rakennettua esiintymislavaa, joten katettu ylin porrastasanne toimi lavana, jonne mikrofonit ja lavavalot rakennetiin. Tämä kevyt ja kustannustehokas vaihtoehto toimi tapahtumassa loistavasti.

Facebook osana tapahtuman luomisessa

Autoimme myös Helsingin kaupunkia Facebook-tapahtuman sisällön päivittämisessä ja kuvien valinnassa. Sosiaalinen media on keskeinen osa-alue ihmisten tavoittamisessa. Facebookin kautta pystyy sujuvasti päivittämään tapahtuman aikataulua ja tarkentuneita ajo- ja parkkiohjeita.

Julkaisimme Facebookissa esittelyt kaikista tapahtuman esiintyjistä ja esittelijöistä ennakkoon, mikä lisäsi heidän näkyvyyttään ja yleistä mielenkiintoa tapahtumaa kohtaan.

Onnistunut tapahtuma

Vaikka tapahtumapäivänä sää oli harmaa ja hieman nihkeä, paikalle saapui satoja osallistujia. Pienet lapset olivat innoissaan ja perheet viettivät tapahtuma-alueella pitkän ajan. Tapahtuman toteuttajilla oli erinomaisen hyvä fiilis ja osallistujilla vauhti päällä.

Tapahtuman dynaamisena juontajana toimi Puskan Doris, esiintymässä oli lastenmusiikkiduo Huli-Vili-Duo sekä jännittävät Mystikko ja Loihtija. Alueella pääsi myös kokeilemaan keppariratsastusta omalla tai lainakepparilla. Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki piti tilaisuuden avajaispuheen.

"Iloista, reipasta ja tehokasta yhteistyötä! Kaikki asiat sujuivat moitteetta, erityisen ilahduttavaa on firman arvopohja, jossa tapahtumista halutaan tehdä aidosti yhteisöllisiä ja paikalliset toimijat huomioivia. Tuottajat olivat aina tavoitettavissa ja ajan tasalla ja edistivät asioita itsenäisesti - usein asiat olivat jo tehty, kun niitä osasi itse kysellä :D"
"Ammattitaitoisesti järjestetty tapahtuma, tiukalla aikataululla ja pysyttiin hienosti budjetissa. Kaikki pakollinen mutta tärkeä byrokratia ja turvallisuus hoitui hienosti ihan kuin itsestään :) puhumattakaan hienosta ohjelmasta, jonka loihditte paikalle. Teillä on todella hyvät verkostot, mikä todella tuli tarpeeseen tiukalla aikataululla vedetyssä tapahtumassa."
"Erityisesti suosittelen PuskaPromotionia tahoille, jotka haluavat tehdä yhteisöllisiä ja vaikuttavia tapahtumia hyvillä arvoilla ja suurella energialla maustettuna!"